Vallhundstävlingar

Det är Skånes Vallhundsklubb som arrangerar tävlingarna i Kåseberga och det är även denna klubben jag tävlar för. Läs mer på klubbens hemsida om kurser, tävlingar och annat roligt.

www.skanesvk.se

2017

Helgen efter Kristi himmelsfärd, 27-28 Maj är det dags för vallhundstävlingar igen. Välkomna att se på när duktiga hundar och får utmanar fåren och terrängen i Kåseberga. Tävlingen avhålls ovanför hamnen.

 

2016

Pingsthelgen 14-15 maj är det åter dags för Vallhundstävlingar på He i Kåseberga. IK2  med spännande utmaningar för hundar och förare. Även i år dömer Mr Nij Vyas från England tävlingen.

Helgen 4-6 juni är det åter dags för vallhundstävling i dagarna tre. Nu är det de lite mindre rutinerade hundarna som tävlar.

2015

Dags för nya tävlingar på He i Kåseberga.   4-5 juli 2015 kör vi åter en IK2 tävling med de lite duktiga hundarna.

 

Pristdagarna 16-17 maj 2015 och domare Mr Nij Vyas

 

 

IK2 dag 1IK2 dag 2

Lördag och söndag efter Kristi himmelsfärd (16-17/5) är det dags för vallhundstävling igen uppe i hagen ovanför hamnen i Kåseberga. Denna helgen tävlar del lite mer rutinerade hundarna i IK2 klass. Helgen efter, Pingstafton och pingstdagen (23-24/5) tävlas det också på samma plats. Denna helgen ser vi de lite mindre rutinerade hundarna tävla i IK1 men också på lördag em så kommer 10 hundar att testas i Vallhundsprovet. Detta provet startar efter IK1 klassen är slut. Tycker du att det verkar spännande med vallhundar och får så ska du ta dig hit upp och undrar du över något så finns det publikvärdar som gärna berättar hur det går till.

 

Info till de tävlande och Funktionärer.
Parkering för Er ligger uppe vid tävlingsbanan. NY PARKERINGSPLATS och NY väg upp!!

Vägbeskrivning till Kåseberga från Ystad. Kör väg 9 mot Simrishamn. Efter samhället Nybrostrand tag höger (Östra Kustvägen) mot Kåseberga. 300 m innan korset ner mot Kåseberga ligger det stora vita lagerhuset på höger sida, härifrån är det skyltat för tävlande och funktionärer.

Vägbeskrivning från Öst/Norr: Vid Kåseberga korset kör ca 300 m mot Ystad. På vänster sida ligger en stor vit lagerbyggnad, här ifrån är det skyltat för tävlande och funktionärer.
Det kommer att finnas en BajaMaja vid parkeringen, WC finns som tidigare nere i hamnen. Enklare fika kommer att kunna köpas vid tävlingsbanan. Vill man äta riktig mat finns flera matställen nere i hamnen. Fiskrestaurang, grill, gatukök, Bykrog och lanthandel/Café
Boende:
www.rapsbollen.se
www.boendeosterlen.nu
www.vinkille.se
www.ingelstorp.com
Vill man campa finns en enklare uppställningsplats vid idrottsplatsen i korset ner mot Kåseberga.
OBS! Ingen ställplats vid lagerhuset utan tillstånd!

Får och vallhundsaktiviteter i Kåseberga